site maker





NITROCALCIO

Kalsiyum Nitrat Çözeltisi

Yapraktan Uygulanabilen Yüksek Safiyetli Kalsiyum Nitrat

NITROCALCIO kalsiyum ve azot içeren, yüksek safiyetli, klorsuz ve sülfatsız düşük tuzluluğa sahip sıvı bir gübre olup, yapraktan uygulamalar için ideal bir üründür.

Ambalaj: 
• 1 lt'lik plastik şişe
• 6 lt'lik plastik bidon
• 20 lt’lik plastik bidon

Biçimi: Sıvı

Uygulama:
 Yapraktan

Etkinliği:
NITROCALCIO, azot ve kalsiyumu dengeleyici biçimde içeren ve bu nedenle, meyvelerin kalitesini, ürünlerin nicelik seviyelerini ve büyümeyi artıran, çiçeklerin ve yaprakların iyileşmesini sağlayan aktivitesi yüksek bir üründür. Azot ve kalsiyumun bir arada olması, kalsiyum taşınımını ve bitki bünyesinde emilimini artırarak NITROCALCIO'ya etkin bir ürün kimliği kazandırır. NITROCALCIO sodyum, klor ve kükürt bileşikleri içermeyen, uygulamalarında tuzluluk oluşturmayan safiyeti yüksek bir üründür. Elmalarda görülen acı benek; domates, biber, patlıcan gibi sebzelerde görülen çiçek burnu çürüklüğü; lahana ve marulda yaprak ucu yanıklığı; kerevizde meyve içinin kararması; havuçta çukur leke; üzümde rachis ve kirazda çatlamalar şeklinde kendisini gösteren kalsiyum noksanlıklarının giderilmesinde oldukça başarılıdır.

Kalsiyum bitki gelişimi için çok önemli bir elementtir. Sebze ve meyve dokularının esnekliğinden, dayanıklılığından ve içeriğinden sorumludur. Doku geçirgenliğini iyileştirip, doku bölünmesi ve uzaması için gereklidir. Normal iletimi, diğer elementlerin tutunmasını ve bitki içerisindeki gücü sağlayarak organik asitlerin üretilmesini destekler ve alkali tuzların zararlı etkilerine karşı çıkar. Kalsiyumun bitkilerde, hücre duvarını güçlendirerek dayanıklılığı artırdığı bilinmektedir. Kalsiyum, pektinat senteziyle enzimatik bozulmaya karşı pektinleri daha dayanıklı hale getirmesi, daha küçük hücreler arası boşluklar oluşturması ve serbest amino asit konsantrasyonunda azalmaya neden olması sebebiyle patojenlerin girişini daha zor hale getirmektedir. Bu yüzden kalsiyum, hem hastalıklara karşı dayanıklılığı artırıcı hem de patojenlerin zararını azaltıcı etkiye sahiptir (Bergmann 1992). Azot bitkilerin tesisi, gelişimi, yetişmesi ve üretimi için temel bir elementtir. Nitrik halde köklerden emilir. DNA’nın, enzimlerin, protein maddelerinin, amino asitlerin, klorofilin sentezinde görevlidir.

Karışabilirlik
Güçlü alkali veya güçlü asidik kimyasallar hariç, pestisitlerle karıştırılarak kullanılabilir. PROMET Cu ve polisülfür içeren MILAGRO ürünleri ile karıştırılabilir. İlaç karışımlarında tanka önce NITROCALCIO konması tavsiye edilir. İçeriğinden emin olmadığınız pestisitlerle, mineral yağlarla ve bakır içeren ürünlerle ve karıştırmadan önce, ön karışım (kavanoz) testi yapınız. Karışımın fiziki görünümünde bozulma oluyorsa bu karışımı kullanmayınız.

MILAGRO ürünlerinden DIAFILLON, POLYPHOS, ALBAMIN ve ACTIVA-ROOT ile karıştırmayınız. 

• NITROCALCIO, bitkiye kalsiyum ve azot tedarik eder ve bitkide hızlı vejetatif gelişime olanak sağlar. Bitkinin üretimsel düzeyini optimize ederek yukarı seviyelere çıkarır. Meyvenin kalitesini artırarak, patojen ve parazitik ataklara karşı mükemmel direnç için sağlam meyve kabuğu teşekkülü oluşturur.

• Hasat sonrası depo-raf ömrünü artıran NITROCALCIO, kesme çiçek üretimi yapan üreticiler için nakliyeden kaynaklanan maddi kaybı ortadan kaldırmak üzere önemle tavsiye edilir.

• NITROCALCIO apikal meristem dokuların hızla büyümesi ve bölünmesini sağlayarak, daha fazla yaprak, daha fazla tomurcuk ve daha fazla sayıda meyve teşekkülü oluşturur. Ayrıca üretim miktarını artırmanın yanı sıra yaprak-tomurcuk-meyve teşekküllerinin harmonik ve dengeli biçiminde gelişimine imkân tanır. Bitkinin büyüme sürecinde NUTRIGOLD, NUTRISTAR ve KODEFOL Serileri ile karıştırılarak tekrarlarla uygulanması önemle tavsiye edilir. 

% w/w
% w/w
% w/v
Yoğunluk g/l
pH
Toplam Azot (N)
8.0
11.2
1390÷1410 g/L 20 °C
3.0 ± 0.1
- Nitrat azotu (N-NO3)
8.0
11.2
Suda Çözünür Kalsiyum oksit (CaO)
14.0
19.6
Bitki Çeşidi Doz Uygulama
Sera ve Açık Tarla Sebzeleri (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, Kavun, Karpuz, Çilek, Fasulye, Bamya, Bezelye, Havuç, vd.), Soğan, Sarımsak, Lahanagiller, Kereviz, Turp, Brokoli, Karnabahar, Bağ, Fındık, Tütün, Kesme Çiçekler
Topraktan uygulama (damlama/yağmurlama): 1 – 2 lt/da

Yapraktan uygulama genel doz: 200 – 400 ml/100 lt suya
Köklenmeden ve/veya vejetatif gelişimin başlangıcından itibaren başlar ve meyve olgunlaşana kadar 15 - 20 gün aralarla
3 - 6 defa tekrarlanır
Narenciye, Elma, Kiraz, Şeftali, Muz, Erik, Ceviz, Kayısı, Fıstık, Vişne, Ayva, Armut, Badem, Nektarin, Zeytin, vd.

Üretim sezonu boyunca 15 - 20 gün ara ile 2 - 4 uygulama.

Yeşil Sebzeler, Ispanak, Marul, Maydanoz vd.
Bitki 4 - 5 yaprak iken başlanır. Yapraktan 10 - 15 günde bir tekrarla uygulanır.
Açık Tarla Bitkileri, Yem Bitkileri, Endüstri Bitkileri, Baklagiller, Çayır-Mera Bitkileri Ayçiçeği, Mısır, Patates, Çeltik, Soya, Yer Fıstığı, Pamuk, Pancar, Nohut, Anason, Haşhaş, vd.
Topraktan uygulama: 1 – 3 lt/da
Yapraktan: 200 – 300 ml/100 lt suya veya 200 – 300 ml/da

Pestisitlerle birlikte ve/veya ilaç ve gübre karışımları ile birlikte yetiştirme sezonu içerisinde 2 - 4 tekrarla uygulanır.

Tahıllar (Buğday, Arpa, Yulaf vd.), Yeşil Alanlar

Yapraktan: 100 - 200 ml/da

Pestisitlerle birlikte ve/veya ilaç ve gübre karışımları ile birlikte yetiştirme sezonu içerisinde 1 - 2 tekrarla uygulanır.
NITROCALCIO 6L

Notlar
NITROCALCIO’nun MIXAMIN, AMINOTON, METONIC veya AMINOFERT ile karıştırılması ürün etkinliğini maksimum düzeye ulaştırır. Bununla birlikte KODEFOL ya da NUTRIGOLD Serilerinden herhangi biri ile yapılacak karışıma düşük oranda azot ilave edilmesi önemle tavsiye edilir.

Dikkat!  Bu ürün normal depolama koşullarında ve orijinal ambalajlarında +5˚C ile +35˚C arası ısılarda depolanmalıdır. Havalanma koşulları iyi, serin ve kuru yerde saklayınız. Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmayınız.

Adres

Etiler Mahallesi
Evliya Çelebi Caddesi
Mirador İş Merkezi Sit. No:7/401
Muratpaşa/Antalya/TÜRKİYE